Tevbe / Nafile Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır?
Nafile namazlardan Tevbe namazı 2 rekattır.

Tevbe namazı kerahet vakitleri dışında her zamanda kılınabilir. Günahtan hemen sonra tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek de büyük günahtır. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek lazımdır.
İstiğfar, günahın affını istemek, Estağfirullah demektir. Estağfirullah, günahlarımı affet Allah’ım, demektir. İstiğfar etmek, günahların affına sebep olan iyilikleri yapmaktır. Tevbe, haram işledikten sonra, pişman olup, Allahü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir.
Yüce Allah günahtan kurtuluş yolu olarak “tövbe kapısını” insanlara açmıştır. Her insanın tövbeye ihtiyacı vardır. Önemli olan hiç günah işlememek değil günahta ısrar etmemektir.
“Şeytan seni bir kötülüğe sevketme girişiminde bulunursa, hemen Allah’a sığın.”(Fussilet (41), 36) “Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz” (Nur, 24/31).
“Ey müminler! Allah’a içtenlikle tövbe edin” (Tahrîm, 66/8). “Şüphesiz Allah çok merhametlidir, tövbeleri çok kabul edendir” (Hucurat, 49/12).
“O, kullarının tövbesini kabul eden, günahlarını bağışlayan ve yaptıklarınızı bilendir” (Şura, 42/25).
“Kim tövbe edip sâlih amel işlerse işte o, Allah’a tövbesi kabul edilmiş olarak döner” (Furkân, 70-71).
Tevbe Namazının kılınışı
2 Rekatlık Tevbe Namazının 1. Rekatı
• “Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Tevbe namazı kılmaya” diye niyet ederiz.
• “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
• Sübhaneke’yi okuruz.
• Euzü-besmele çekeriz.
• Fatiha Sûresini okuruz.
• Kur’an’dan bir sure okuruz.
• Rüku’ya gideriz.
• Secde’ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde’ye gideriz.
2 Rekatlık Tevbe Namazının 2. Rekatı
• Ayağa kalkarak Kıyama dururuz.
• Besmele çekeriz.
• Fatiha Sûresini okuruz.
• Kur’an’dan bir sure okuruz.
• Rüku’ya gideriz.
• Secde’ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde’ye gideriz.
• Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz.
• “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.
Allah kabul etsin.
Tepkiniz Nedir?






